Nu ik zelf pas bevallen ben, kan ik je vertellen dat heel wat vrienden en familieleden echt wel wisten met wat ze ons een plezier konden doen! Naast cadeautjes van de lijst kregen wij heel wat kaartjes, bloemen, werd er voor ons gekookt, … Tijdens die eerste intense weken, doet het echt deugd om je zo geliefd te voelen door familie en vrienden. Wij hebben meermaals een traantje van geluk weggepinkt …

Wat kunnen jullie nog gebruiken?

Wij merkten al gauw dat de lijst sneller ging dan we verwacht hadden en dat er ook een aantal mensen zijn die niet zo graag van de lijst kopen. Wij kregen regelmatig de vraag: “Wat kunnen jullie nog gebruiken?” Als kersverse ouders, wisten we vaak niet goed wat we hier op moesten antwoorden. We waren zo druk bezig met die kleine man, dat deze eenvoudige vraag toch moeilijk te beantwoorden bleek. Bovendien wil je niemand iets opleggen, wij waren ontzettend dankbaar voor elke geste of elk cadeau. Wat zouden wij nu aan iemand gaan vertellen wat die voor ons zou moeten kopen!

Originele cadeau’s

Toen ik hier met familie en vrienden over sprak, bleek dat het voor velen onder hen niet zo eenvoudig was om een leuk cadeau te vinden. Uiteraard kopen de meeste een cadeautje van de lijst, maar sommigen willen toch liever iets anders geven, de lijst is soms op, vinden het niet leuk om te geven wat er nog op de lijst staat, …

Ik geef jullie daarom met plezier wat tips, dingen die wij leuk vonden om te krijgen of zaken die nuttig kunnen zijn! 🙂

  • Ik kreeg een heel aantal cadeautjes voor mezelf als mama. Dat vond ik echt geweldig. Zo fijn om te merken dat er ook aan mij gedacht werd en vaak waren het me-time spulletjes. Ik heb de baby meermaals even in de armen van papa geduwd, zodat ik zelf kon genieten van een badje. Badspulletjes (een badbom, een maskertje, badzout, …) zijn dus echt wel een ideaal kraamcadeau!
  • Bloemen. #noexplanationneeded
  • Lekker eten. Want alle clichés zijn waar, die eerste dagen heb je echt de tijd niet om te koken. Dan is het zo fijn dat je niet weeral afhaalchinees moet eten, maar een lekker gerechtje van familie of vrienden kan opwarmen!
  • Een cadeaubox van Me & You … uiteraard ;)! Als kersverse mama koos ik in de cadeauboxen voor spulletjes waar ik zelf op dat moment heel blij van werd!
  • Een geboortekader van Art by Arts (@art_by_arts_ op instagram). Ik kreeg er zelf zo eentje en vond dat een ongelooflijk leuk cadeautje en een mooie herinnering.
  • Een bon voor een mooie babywinkel. Zo kunnen de kersverse ouders zelf nog wat gaan shoppen eens ze bekomen zijn. Neem zeker eens een kijkje op www.petitfeliz.be!
  • Een twinning outfit van Caro’s art (@carosart_creations op instagram). De meeste mama’s vinden het wel fijn om eens matchy te zijn met dat kleine aapje :).
  • Een bon voor een sessie bij de baby spa! Wij kregen dit voor Kerst en gingen al meermaals terug. De baby zo zien genieten, een intiem moment met het gezin, doet echt deugd in die eerste maanden! Baby Spa Bébé Colette (www.bebecolette.be) is een echte aanrader en pakt de bons ongelooflijk mooi in.
  • Een fotoshoot om de mooiste herinneringen vast te leggen. Sigrid heeft meerdere opties en ook bij haar kan je een toffe cadeaubon scoren! De foto’s die wij overhielden aan onze fotoshoot kregen al een mooi plekje in huis. Onbetaalbaar om zo’n mooie herinneringen te kunnen bewaren.
  • Een bloemenhoepel met naam. Een prachtig cadeau dat heel lang bewaard kan blijven en een mooie aanvulling is op de kamer! Ik bestelde de mijne op www.tiliaflowers.be

Aan alle mama’s hier: welke cadeautjes vonden jullie het leukst om te krijgen? 🙂 Ik ben super benieuwd!

Veel liefs,

Sixtine

Reageer op dit bericht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze Cookie Policy en Privacy Policy.

OKMeer informatie.